Recept

Őszi finomság: almás-diós muffin

A muffin ezernyi ötletet és variálhatóságot rejt magában. Hogy hasznosan dolgozzuk fel a fa alá hullt almát és diót, készítsük el ezt az őszi finomságot. Másnapra biztos nem marad belőle...

 

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók:
16 dkg liszt
10 dkg darált dió (attól függően daráljuk, hogy mennyire szeretjük darabosan)
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
14 dkg cukor
0,8 dl olaj
2,8 dl tej vagy joghurt
1 kávéskanál fahéj
kb 8-10 db reszelt alma

 

 

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, diót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, cukrot. A tojásokat verjük fel, majd keverjük el az olajjal, tejjel, aztán az egészet dolgozzuk össze. Végül a reszelt almát is tegyük hozzá (ha túl sok levet enged, öntsük le). A masszát töltsük muffin formákba 3/4-ig, melyet muffin papírral béleltünk ki. Helyezzük a felmelegített sütőbe, körülbelül 3-4 percig süssük 200 fokon, majd tűpróbáig (még kb. 10-15 percig) süssük tovább 180 fokon.

 

 

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.