Őszi finomság: almás-diós muffin

A muffin ezernyi ötletet és variálhatóságot rejt magában. Hogy hasznosan dolgozzuk fel a fa alá hullt almát és diót, készítsük el ezt az őszi finomságot. Másnapra biztos nem marad belőle...
Hozzávalók:
16 dkg liszt
10 dkg darált dió (attól függően daráljuk, hogy mennyire szeretjük darabosan)
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
14 dkg cukor
0,8 dl olaj
2,8 dl tej vagy joghurt
1 kávéskanál fahéj
kb 8-10 db reszelt alma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, diót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, cukrot. A tojásokat verjük fel, majd keverjük el az olajjal, tejjel, aztán az egészet dolgozzuk össze. Végül a reszelt almát is tegyük hozzá (ha túl sok levet enged, öntsük le). A masszát töltsük muffin formákba 3/4-ig, melyet muffin papírral béleltünk ki. Helyezzük a felmelegített sütőbe, körülbelül 3-4 percig süssük 200 fokon, majd tűpróbáig (még kb. 10-15 percig) süssük tovább 180 fokon.




























