Három fogás egy órán belül? Íme, egy villámgyors hétvégi ebéd!

A menüt akár ma is elkészítheted.

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 l víz
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott meggyet a fahéjjal, a szegfűszeggel és a reszelt citrom héjával feltesszük vízben főni. Ha a víz felforrt, hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejfölt, majd az újraforrástól számítva még 5-10 percig főzzük. Botmixerrel összedolgozzuk, beleszórjuk a cukrot, majd ha kihűlt, már kínálhatjuk is. Vaníliafagyival a közepén vagy tejszínhabbal tálalva ellenállhatatlan.

A második fogásért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!