Ha valami retró, akkor ez az: Citromrolád, ahogyan a nagyi sütötte

Az édes és a savanyú csodás találkozása egy sütiben.

Citromrolád

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csipet só
  • ½ cs sütőpor

A citromos krémhez:

  • 2 citrom
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • ½ dl víz

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk: a tojássárgáját simára keverjük a cukorral, a fehérjét pedig a sóval kemény habbá verjük. A cukros tojáshoz szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a habot, vigyázva arra, hogy ne törjön össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, még 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a piskóta összeesik. És akkor jöhet a citromkrém, amihez a cukrot a vízzel és a citrom kifacsart levével felforraljuk, beletesszük a vajat, majd azonnal levesszük a tűzről. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. Ekkor habverővel habosítjuk és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt tésztát megkenjük a jól kikevert citromkrémmel, ezután felcsavarjuk úgy, mint a piskótatekercset. A maradék krémmel és citromdarabkákkal díszítjük, majd hűtés után szeleteljük.

További piskótás receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!