Magyaros burgonyaleves - Recept

A magyaros ételeknek nincsen párja, így meg sem kell győznünk téged arról, hogy ezt az ínycsiklandozó burgonyalevest elkészítsd! Egyszerű és tápláló - mindenki kedvence! 

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 15 dkg paraszt kolbász
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg, majd vágjuk kockákra a burgonyát. Annyi vizet engedjünk rá, amennyi bőven ellepi, és főzzük 10 percig. Ezután tisztítsuk meg a hagymát, fokhagymát, vágjuk apróra, és tegyünk így a paprikával is. A kolbász héját húzzuk le, és szeleteljük fel minél vékonyabb karikákra.  

A tűzön felhevített margarinba tegyük bele a hagymát, fokhagymát, paprikát, és folyamatos keverés mellett kb. 10 percig pirítsuk. A mixet szórjuk meg pirospaprikával, ételízesítővel, majd öntsük fel 4 dl vízzel, és forraljuk fel. Amikor felforrt, öntsük hozzá a burgonyát, ízesítsük sóval, borssal, és rotyogtassuk még 5 percig. Jöhetnek bele a kolbászkarikák, és további 5 perc főzés után levehetjük a levest a tűzről. 

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: christonium.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!