Epres - fehér csokoládés keksz - Recept
Az olyan egyszerűen elkészíthető süteményeket, mint a csokis keksz, néha érdemes megbolondítani szezonális gyümölcsökkel - a nyárra való tekintettel például egy kevés eperrel!
Hozzávalók
- 1 ¼ csésze liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- 1/8 teáskanál só
- ¼ csésze lágy sótlan vaj
- ¾ csésze cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- apróra vágott friss eper,
- 100 gramm apróra vágott fehér csokoládé
Elkészítése
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, egy másik edényben pedig a szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot. Ehhez adjuk hozzá a tojást, illetve a vanília kivonatot, majd kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze. Keverés közben adagoljuk hozzá a lisztes egyveleget is.
Először mossuk meg az epret, majd a fehér csokoládéval együtt vágjuk apró darabokra. Ezt a két összetevőt óvatosan keverjük bele a tésztába és alaposan dolgozzuk el – de csak úgy, hogy az eperdarabok ne törjenek annyira össze.