Kovászos uborka - Az eredeti recept

Egyre jobb az idő, és uborkát is bárhol lehet kapni, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy isteni finom, házi kovászos uborkával örvendeztessük meg a családot. Íme, az eredeti recept, amivel garantáltan nagy sikered lesz!

Hozzávalók

  • kovászolni való uborka
  • friss kapor
  • kenyér

Elkészítés

Mossuk meg jó alaposan az uborkákat, hogy semmilyen piszok ne maradjon rajtuk. Szeljük le a végüket, majd vagdossuk be az uborkákat - kb. négy, egymástól ugyanolyan távolságra lévő párhuzamos mélyedést ejtsünk. Ezután az üveg aljára rakjuk bele a kenyér csücskét, egy-két adag kaprot, és jöhetnek az uborkák. Az tetejükre ismét tegyünk egy-két csomag kaprot, és kenyeret, ha még szeretnénk. Az üveg méretétől függően sózzuk, majd öntsük fel meleg vízzel.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk érni a finomságot. Ha finom, ropogós uborkákat szeretnénk, akkor inkább félárnyékos helyre tegyük az üveget, ahol nem főzi állandóan a napfény. 2-3 nap alatt lesz teljesen jó!

Ha Te is szereted a kovászos uborkát, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: littlemisscruciferous.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!