Kovászos uborka - Az eredeti recept

Egyre jobb az idő, és uborkát is bárhol lehet kapni, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy isteni finom, házi kovászos uborkával örvendeztessük meg a családot. Íme, az eredeti recept, amivel garantáltan nagy sikered lesz!

Hozzávalók

  • kovászolni való uborka
  • friss kapor
  • kenyér

Elkészítés

Mossuk meg jó alaposan az uborkákat, hogy semmilyen piszok ne maradjon rajtuk. Szeljük le a végüket, majd vagdossuk be az uborkákat - kb. négy, egymástól ugyanolyan távolságra lévő párhuzamos mélyedést ejtsünk. Ezután az üveg aljára rakjuk bele a kenyér csücskét, egy-két adag kaprot, és jöhetnek az uborkák. Az tetejükre ismét tegyünk egy-két csomag kaprot, és kenyeret, ha még szeretnénk. Az üveg méretétől függően sózzuk, majd öntsük fel meleg vízzel.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk érni a finomságot. Ha finom, ropogós uborkákat szeretnénk, akkor inkább félárnyékos helyre tegyük az üveget, ahol nem főzi állandóan a napfény. 2-3 nap alatt lesz teljesen jó!

Ha Te is szereted a kovászos uborkát, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: littlemisscruciferous.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!