4 különleges és gyors nyári fogás, amiket már ma el tudsz készíteni

Négy forró nyári receptet mutatunk most, amikkel tuti időt spórolsz, és fáradtságot sem igen okoznak, hiszen Marton Adrienn gasztroműsorvezető szerint nyáron van igazán lehetőség a gyermekeinkkel időt tölteni, és emiatt fontos, hogy ne robotoljunk sokat a konyhában. (x)

Izgalmas nyári receptek

Ilyenkor érdemes fűszerkeverékekkel, konzervekkel, előre elkészített krémekkel és nyalánkságokkal gyorsítani a konyhai munkát, és erre remek alternatívát nyújtanak a Podravka termékei. A Podravka egy olyan nagy múlttal rendelkező horvát cég, amely számos márkájával van jelen hazánkban is. Leghíresebb terméke a mindenki által ismert Vegeta ételízesítő (illetve a brandhez tartozó egyéb fűszerkeverékek és levesek), de emellett más kategóriákban is kiváló minőségű Podravka termékeket találunk. Ezek közül bátran ajánljuk az EVA halkonzerveket és a Lino Lada mogyorókrémeket, amelyekkel Marton Adri is nagyon izgalmas recepteket készített. Nézzük is miket!

S'mores pohárdesszert

Hozzávalók 2 főre:

Mogyorókrémes pohárkrém:

  • 25 dkg Mascarpone
  • 1 üveg Lino Lada Gold Mogyorókrém
  • 10 dkg Csokis omlós keksz

Kókuszkrémes pohárkrém

  • 25 dkg Mascarpone
  • 1 üveg Lino Lada kókuszos mogyorókrém
  • 10 dkg Kókuszos omlós keksz
  • 5 dkg Pillecukor

Elkészítés:

A kekszeket külön-külön ledaráljuk.
Külön-külön a krémeket a mascarponéval összekeverjük és a keksszel összeforgatjuk, a mogyoróshoz a simát adjuk hozzá, a kókuszoshoz pedig a kókuszkrémeset adjuk hozzá.
Pohárba rétegezzük, megszórjuk pillecukorral és a tetejét zsebsárkánnyal karamellizáljuk.

mogyorókrémes kókuszos pohárdesszert nyárra recept

Lapozz további különleges nyári fogásokért Marton Adri konyhájából!

Oldalak