A tökéletes grillvacsora receptje - Avagy, mi kell még a jóhoz?

A nyarat rengeteg dolog miatt vártuk, de az egyik legnagyobb kedvencünk egy forró nap estéjén, jó társaságban sütögetni. A grillrácson készített finomságoknak nem csak szuper közösségkovácsoló erejük van, de garantáltan megalapozzák egy felejthetetlen kerti party hangulatát is. Hogy neked is hasonló élményben lehessen részed, most egy kis segítséget is adunk ahhoz, hogyan lesz tökéletes a vacsora!

Hogyan gyújtsunk tüzet?

A legfontosabb: a grillétel nem tűzön készül. A grillsütőkhöz általában faszenet vagy brikettet használnak, amelyeket gyújtófolyadék segítségével szinte gyerekjáték meggyújtani. Innentől jön a neheze: az égő terméket addig forgatjuk, amíg a tűz kialszik, és csak parázs marad a helyén. Amikor a faszén vagy brikett darabok szépen izzanak, akkor kezdődhet a sütés.

Manapság egyre nagyobb divatja van a grillezésnek: a nyár egyik legjobb szórakozási lehetősége, amikor a kertben összegyűlik a család vagy a barátok, és néhány hűsítő fröccs kíséretében elkészülnek a finomabbnál finomabb sült falatok. A grillsütő kiválasztása mellett fontos az is, hogy milyen alapanyagokat választunk, hiszen csak minőségi húsokból készül finom étel.

Milyen húst válasszunk? (x)

Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű húst válasszunk, hiszen az alapanyagoktól lesz jó egy vacsora. Grillezéshez leginkább a SPAR Regnum húsüzeméből származó, magas minőségű és mindig friss Regnum terméket ajánljuk. A legkedveltebbek a pácolt húsok – magyaros sertéskaraj, fokhagymás sertéstarja, pikáns sertésoldalas -, de emellett a csevapcsicsi, a sajtos és kölyök grillkolbász is népszerű.

Az igazán ínyencek a Regnum marha hátszínt, bélszínt, rostélyost vagy fehérpecsenyét is kipróbálhatják a grill rácson. A készítmények egyenesen a cég húsüzeméből érkeznek a SPAR és INTERSPAR üzletek polcaira, így azok nem csak jó minőségűek, de garantáltan frissek is.

A hús előkészítése

Ahhoz, hogy a grillvacsora valóban finom legyen, fontos, hogy a hús ne csak jó minőségű, de jól előkészített is legyen. Vas Zsolt, a SPAR Frissőre azt tanácsolja: a friss SPAR Regnum húsokat nagyjából két centi vastag szeletekre vágjuk. Miután a húst kivettük a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékleten állni fél órát.

  • Tipp: A húsokat sütés előtt és után is sózhatjuk és borsozhatjuk, de használhatunk kifejezetten a grillezéshez alkalmas fűszerkeveréket is.

Miután a faszén izzik, a húsok pedig kipihenték magukat, kezdődhet a sütögetés. A szeleteket fektessük a grillrácsra, majd néhányszor megforgatva süssük át őket...

Jó étvágyat kívánunk!

Leadfotó: cibulet.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sokan hiszik, hogy ha valaki magyar anyanyelvű, akkor számára a helyesírás gyerekjáték. Pedig vannak olyan szavak, amelyeket még a legműveltebbek is rendszeresen elhibáznak – most kiderül, te vajon...
Sztárok
A 33 éves magyar űrhajós az Axiom-4 küldetés keretében több hetet töltött a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén, július 15-én azonban - a misszió többi tagjával együtt - visszatért a Földre. A...
Sztárok
Az 54 évesen, súlyos betegség következtében elhunyt Schmuck Andor másfél évtizedig rendkívül szoros barátságot ápolt Fodor Zsókával, kapcsolatuk azonban egy ponton váratlanul megszakadt. A 83 éves...
Egészség
Olyan gyógyszerek is akadnak továbbá, melyek a nagy nyári melegben az emberi szervezet hőháztartására gyakorolnak negatív hatást.
Sztárok
Diana állítólag a megszokások rabja volt a napindítóját illetően: korábbi séfje, Darren McGrady szerint, aki 1982 és 1997 között szolgált a királyi udvarban, csak egyetlen olyan étel volt, amit a...
Sztárok
A két jeles amerikai színész 1992-ben, a Nászút Vegasba című romantikus vígjátékban szerepelt együtt, és bár mindeddig egyikőjük sem ismerte el, a forgatást követően randevúzni kezdtek egymással.