Recept

Indul a síszezon - Ezt az italt fogyaszd egy kis melegségért

Mindegy, hogy a hüttében vagy az otthonunk melegében isszuk, a bombardino a tökéletes téli meleg ital.

Egy kis lélekmelengető

Még ha utazni mostanában kissé nehézkes is, tagadhatatlanul itt van a síszezon és egy kis csúszásért nem kell feltétlenül külföldre utaznunk. Persze nem csak a pálya ördögeinek van olykor szükségük egy kis lélekmelengetőre - egy finom, meleg téli ital mindenkinek kellemes jutalom lehet egy hideg, zord nap végén, főleg, ha még egy kevés alkoholt is tartalmaz.

Ahogyan az itt is olvasható, a tojáslikőr alapú krémes, meleg italt, a bombardinót először egy hüttében készítette el egy olasz fiatalember, amikor a betérők egy forró, édes és alkoholos italra vágytak - a síparadicsomokban azóta ez az egyik legnépszerűbb ital, de otthoni körülmények között is könnyedén elkészíthetjük.

A bombardino hozzávalói:

  • 2 dl tojáslikőr
  • 2 dl tej
  • 2 dl brandy
  • édes tejszínhab
  • őrölt fahéj a tetejére

A tojáslikőrt, a tejet és a brandyt melegítsük össze, de ne forraljuk fel - öntsük poharakba, tálaljuk tejszínhabbal és őrölt fahéjjal.

Fotó: pinterest
Lead fotó: gettyimages.com
Forrás: cookta.hu

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Recept
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.
Fashion&Beauty
A divat világában a változás az egyetlen állandó tényező, most pedig egy új, meglepő trend kezd teret hódítani: a haj lenövése.
Lifestyle
Ez a fantasztikus ízű növény jól jöhet, ha elfogy otthon a Vegeta vagy a Delikát, ugyanis egy az egyben olyan aromát csempész majd az ételbe főzés közben, mintha a boltban vásárolt ételízesítők...