Maradékmentés - Így tárold a megmaradt húslevest, hogy minél tovább fogyasztható maradjon
A húsleves az az étel, amelyből szinte mindig marad másnapra. Így tárold megfelelően a maradékot, hogy minél tovább ehessetek belőle.
Mindig hagyd kihűlni
A vasárnapi húsleves a legtöbb háztartásban fogalomnak számít. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy az egyik legfinomabb dolog a világon, a legjobb orvosságok egyike is.
Húslevest ritkán főzünk egy alkalomra, hiszen akárhogyan is kalkulálunk vele, szinte mindig marad belőle a következő napokra. Hogy minél tovább fogyaszthassuk, érdemes betartani néhány tárolási alapszabályt.
A legfontosabb, hogy soha, semmilyen ételt ne tegyünk a hűtőbe addig, amíg az teljesen ki nem hűl - a húslevesre ez a szabály fokozottan igaz.
Amennyiben levesünket nem csak másnap, de harmadnap is szeretnénk fogyasztani, mindenképp szűrjük át, mielőtt lehűtenénk. A levét és a megmaradt zöldséget, illetve húst tároljuk külön - utóbbiakat egy kevés lével felöntve, ellenkező esetben a leves könnyen megsavanyodhat.
A hűtőben a levest lehetőleg légmentesen zárható dobozban tároljuk, hogy az ételt ne érhesse levegő - ezzel is védelmet nyújtunk az álllagromlás ellen.
Cikkünk folytatódik, lapozz!