Villámgyors English muffin - Belül omlós, kívül ropogós az angolok kedvenc péksütije

A népszerű angol péksütemény tökéletes reggelire egy kevés tojással, avokádóval vagy akár lekvárral. Így készíts házilag English muffint.

English muffin

Hozzávalók:

  • 1,5 tk szárított élesztő
  • 1/4 + 1 3/4 bögre liszt
  • 1/2 + 1/4 bögre meleg víz
  • 2 tk növényi olaj
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • kevés kukoricaliszt (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Elsőként keverjük el az élesztőt az 1/4 bögre liszttel és a 1/2 bögre meleg vízzel.
  2. Ha látjuk, hogy az élesztő elkezdett dolgozni, adjuk hozzá a növényi olajat, a sót, a tojást, végül pedig a maradék lisztet (1 3/4 bögre) és meleg vizet (1/4 bögre).
  3. A tésztát alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk kelni 1-2 órát - nagyjából kétszeresére fog kelni.
  4. Formázzunk 6 db azonos méretű, laposabb formájú bucit a tésztából. A ropogósabb végeredmény érdekében a tetejüket megszórhatjuk egy kevés kukoricaliszttel, de ez elhagyható.
  5. A bucikat letakarva hagyjuk kelni még 20-25 percig.
  6. Egy serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat, majd oldalanként 7-8 percig süssük a cipókat.
  7. Az English muffin frissen, de másnap akár pirítva is fogyasztható.

Fotó: pinterest
Lead fotó: 123rf.com
Forrás: foodwishes.blogspot.com

Oldalak