Soha többé gyorsétterem - Így készül a tökéletes házi sült krumpli

Tökéletes sült krumplit nem csak gyorsétteremben ehetünk - mutatjuk, hogyan készíts mennyei hasábburgonyát házilag.

Nem szottyos, nem tocsog

Akárki akármit mond, a sült krumpli az egyik legjobb étel a világon - mindegy, hogy rántott hús mellé köretnek vagy valamilyen finom szósz mellé mártogatósnak esszük, egyszerűen nem lehet megunni. És semmiképpen ne gondoljuk, hogy igazán finomat csak étteremben vagy gyorsétteremben ehetünk.

A házilag készült sült krumpli elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csupán egy-két apróságra kell odafigyelni.

Tetszőleges mennyiségű - személyenként átlagosan 2 nagyobb fej burgonyával számoljunk - burgonyát hámozzunk meg és vágjunk közepes méretű csíkokra. Figyeljünk, hogy a krumpli ne legyen sem túl vékony, sem túl vastag.

A felcsíkozott burgonyát áztassuk be hideg vízbe néhány percre - ez idő alatt kezdjük el felmelegíteni az olajat 140 fokra (hagyományos napraforgóolaj tökéletes hozzá). Figyeljünk arra, hogy soha ne keverjük egymással az először és a már korábban is használt olajat.

A burgonyáról öntsük le és itassuk fel a felesleges vizet. A 140 fokra felmelegített olajban kezdjük el sütni 6 percig, majd vegyük ki és hagyjuk pihenni nagyjából 10 percig.

Amíg az elősütött krumpli pihen, melegítsük fel az olajat 170 fokra, majd további 2-3 percig süssük benne a krumplit.

Csepegtessük le róla egy szűrő segítségével a felesleges olajat (a papírtörlőtől szottyossá válhat a krumpli), sózzuk meg alaposan és tálaljuk.

Fotó: pinterest
Lead fotó: 123rf.com

Oldalak