Veszélyben a karácsonyi menü? Ez okozhat problémát idén

Sok családban kerül hal az ünnepi asztalra karácsonykor, idén azonban nagy változásokra kell számítani. Mondjuk a részleteket.

Lesz hal karácsonyra, de…

Ahány család, annyi karácsonyi szokás, de az ünnepi menü azért az esetek nagy részében tartalmaz halat valamilyen formában, legyen szó egy ízletes halászléről vagy akár sült halról. Szerencsére jelenleg nincsen és karácsonykor sem lesz halhiány Magyarországon – erről Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője beszélt. Az Infostart cikkéből kiderül: a nagyon kedvelt és konyhakész termékekből – az afrikai harcsa mellett – ma már szürkeharcsát is kapni, vannak tokfélék és pisztráng is a piacon, tehát minden kuriózum is elérhető.

A MA-HAL szóvivője biztosított arról, hogy aki halat szeretne a karácsonyi asztalra, az tud venni, ennek elősegítésére még önkéntes exportkorlátozást is bevezettek, hogy addig nem adnak el halat sehová, amíg a magyar piacon van rá igény. Azonban mégis lesz egy nagy változás idén a halakkal kapcsolatban.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2