Magyar cukrász diadalmaskodott a fagylaltkészítő világbajnokságon

Fazekas Ádám budapesti cukrász minden más versenyzőt maga mögé utasított a fagylaltkészítő világbajnokság maratoni hosszúságú, fél napon át tartó döntőjében.

Magyar siker a gelatokészítő világbajnokságon

Egy magyar versenyző, Fazekas Ádám budapesti cukrász diadalmaskodott a Festival World Masters Final fagylaltkészítő világbajnokság döntőjében - adta hírül pénteken a Napi.hu. A magyar szakember tehát hivatalosan is világelső gelato fagylaltjával: magabiztosan a hasonló típusú fagyikat készítő cukrászok fölé emelkedett a megmérettetés végén.

A Festival World Masters Final döntője már önmagában is komoly kihívás elé állította a kreativitásukról, tehetségükről és kitartásukról számot adó jelölteket. A verseny végfázisa ugyanis maratoni hosszúságúra nyúlt: 12 teljes órán át tartott. A világ tizennyolc országának összesen harminckét gelatokészítője vett részt rajta - derül ki a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó vállalata, az olasz Carpigiani közleményéből. A Napi.hu hozzáteszi: a Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a mások a Sigep - Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.

Lapozz, még nem értél a végére!

Oldalak

  • 1
  • 2