Ettől a kajától éhezésmentesen szaladnak le rólad a kilók: zamatos és pikáns cukkinihajó

Létezik a cukkinihajónak húsos változata, de ha te épp az alakformálás vagy a böjt kellős közepén jársz, akkor ez a vegetáriánus finomság segít közelebb kerülni a vágyott számokhoz a mérlegen, méghozzá anélkül, hogy éhezned kellene!
Mexikói cukkinihajó
Hozzávalók (2 főre):
- 2 közepes cukkini
- Fekete bab konzerv vagy a zacskós változat is tökéletes (A fekete bab gazdag rostokban, vitaminokban, fehérjében és alacsony zsír tartalmú.)
- Kukorica konzerv
- Olívaolaj
- Hagyma és fokhagyma
- Enchilada szósz vagy taco szósz. (Ha nem szeretnél készen venni, házilag is elkészítheted őket!)
- Só, bors
- Cheddar sajt
A sütőt érdemes előmelegíteni 190 fokon.
Addig vágd le a cukkini szárvégeket, és hosszában szeld ketté őket. Egy kis kanállal óvatosan kanalazd ki a cukkini húsát, amit utána apríts fel apró darabokra, mert még szükséged lesz rá!
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és 4-5 percig pirítsd, amíg nem válik üvegessé.
Ezután add hozzá az apróra vágott fokhagymát - de akár fokhagymanyomót is használhatsz - és a megmentett cukkini húst. Az összetevőket további 5 percig dinszteld.
Add hozzá a konyhakész fekete babot, a kukoricát, az enchilada szószt, a sót és a borsot, majd keverd jól össze.
Tipp: Ha úgy döntesz, házilag készíted el a szószt, akkor egy kis üveges sűrített paradicsomot adj hozzá, meg egy teáskanálnyi oregánót meg egy kis sót. Attól függően mennyire szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy 1 kávéskanálnyi a chiliport. Ha szereted a pikáns ízt, de nem vagy oda a csípősért, akkor édes paprikaőrleménnyel is helyettesítheted a chilit. A cél az, hogy jó sűrű szószt kapj. Ha kicsit híg lehet, egy kevéske kukoricakeményítő révén elérhető a kívánt állag.
Tedd a cukkini hajókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Oszlasd el a hajókban a keveréket.
Végül reszelj a hajókra cheddar sajtot, de ha nem preferálod, akkor bármilyen más sajtot is tehetsz rá.
Süsd olyan 20-30 percig, amíg a sajt meg nem olvad és kezd el pirulni a tetején.
Köretnek tökéletes hozzá a rizibizi vagy ha maradt a szaftból, akkor tegyél rá a sima rizsre, így semmi nem vész kárba!




























