Maradj lendületben! Ezek az ételek növelik vagy csökkentik az energiaszintedet

Szokatlanul fáradtnak érzed magad? Lehet az étkezési szokásaidban kell keresni a probléma forrását. Szerencsére a megoldás is ugyanitt van! Cikkünkből kiderül, hogy mely ételek növelik az energiaszintedet, és melyek azok, amik inkább csökkentik azt. Nagy meglepetéseket okozhat a lista, úgyhogy mindenképp vess rá egy pillantást!

Az vagy, amit megeszel

Egyre rövidebbek a napok, ráadásul az éppen kezdődő influenza- és az elhúzódó koronavírus-járvány miatt is könnyen érezheted azt, hogy nincsen minden rendben veled mostanában. Erre rátesz még egy lapáttal, hogy sokan még mindig nem tudtak visszatérni a megszokott életükhöz. A home office és a korlátozott munkalehetőségek miatt nem ér minket annyi inger, mint normál esetben, ez pedig az energiaszintünkre is hatással lehet. Bár a kávé ilyenkor jó energiaforrásnak tűnhet, valójában az ételek sokkal megbízhatóbbak ilyen téren.

A Huffington Post cikkében szakértők szedték össze, hogy milyen energiaszint-növelő ételeket érdemes fogyasztani, hogy egész nap lendületben maradj. Általánosságban elmondható, hogy három-ötóránként érdemes táplálkozni egy nap, ami nagyjából három főétkezésnek, és 1-2 kisebb nasizásnak felel meg, például uzsonna vagy tízórai gyanánt. Ha túl sokat vársz két étkezés között, akkor a vércukorszinted összeeshet, ez pedig frusztrációhoz, és természetesen az éhségérzet felerősödéséhez vezethet. Amy Gorin dietetikus szakember azt javasolja, minden étkezénél arra törekedjünk, hogy olyasmit együnk, ami fehérjében, egészséges zsírokban és rostokban gazdag, így tovább érzünk jóllakottságot és az energiaszintünk sem indul egyhamar zuhanásnak.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf.com

Oldalak