Epres kosárkák - Recept

Tavasszal a nyíló virágok látványától talán már csak egyetlen jobb dolog létezik: az eperszezon kezdete! A piacokon szerencsére már egyre több helyen kapható az isteni gyümölcsből, így itt az ideje, hogy mi is megismerjük egy finom epres desszert elkészítési módját.

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom leve

A töltelékhez

  • 5 dl tej
  • 50 dkg eper
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliapuding

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a zsemlemorzsát, adjuk hozzá a tojást, a vajat és a citromlevet, majd gyúrjuk össze az egészet tésztává. A piteformákat hintsük be liszttel, az aljára tegyük a tésztát, kissé nyomkodjuk bele, hogy ne legyen túl vastag. Tegyük be őket a sütőbe és 180 fokon süssük addig, amíg halványbarna színük nem lesz. Ha kivettük őket a sütőből, hagyjuk, hadd hűljenek ki. Amint ez megtörtént, töltsük meg őket a közben tejjel, cukorral és vaníliás cukorral elkészített pudinggal, a félbevágott epreket pedig tegyük a tetejükre. Tálaláskor, hogy még szebben mutasson, porcukrot szórjunk rájuk.

Ha Te is szereted az epret, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: veggiedesserts.co.uk

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.