Egy igazi klasszikus újragondolva – Paprikás krumpli vegán módra

Akár hithű vegetáriánusok, esetleg vegánok vagyunk, akár csak egy kicsit tudatosabban étkeznénk és csökkentenénk a húsfogyasztásunkat, előfordul, hogy minden igyekezetünk ellenére igenis megkívánjuk a régen megszokott magyaros ízeket. Ilyenkor két választásunk van: megpróbáljuk elnyomni magunkban a kínzó vágyat vagy elkészítjük az áhított ételt mentes verzióban. Bede Anna, a Vegasztrománia blog szerzője az utóbbit választotta és a klasszikus paprikás krumplit egy új, izgalmas köntösbe burkolta.

Vegán paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 2-3 ek növényi olaj
  • 2 db hagyma felaprítva
  • 3-4 gerezd fokhagyma (fele szeletekre vágva, másik fele lereszelve)
  • 1 ek piros paprika
  • 1 tk füstölt paprika
  • 5 db nagyobb krumpli meghámozva, kockákra vágva
  • 1/2 tk majoranna
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • késhegynyi római kömény
  • frissen őrölt fekete bors
  • 500 ml víz
  • 1 csomag füstölt barna rizses vega kolbász nagyobb darabokra vágva
  • 1 csomag vega virsli karikákra vágva

Elkészítés:

  1. Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. 5-8 percig pirítsuk.
  2. A lángot vegyük alacsonyabbra és a megpirult hagymához adjuk hozzá a piros és a füstölt paprikát, majd pár percig pirítsuk az egészet együtt.
  3. Adjuk hozzá a meghámozott, kockákra vágott krumplit, fűszerezzük és öntsük fel a megadott mennyiségű vízzel.
  4. Az egészet forraljuk fel, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük még 15-20 percig.
  5. Pár perccel a vége előtt adjuk hozzá a vega kolbászt, illetve virslit és főzzük össze az ételt. Szükség esetén még fűszerezhetjük.
Forrás: vegasztromania.blog.hu
Fotó: 123rf.com

Oldalak