Hagyományos krumplifőzelék zellerrel bolondítva

Egy tartalmas főzeléknél mi is lehetne jobb, egy egészséges és finom ebédre. Most egy olyan burgonyás receptet mutatunk, ahol a hagyományos verziót egy kis zellerrel dobtuk fel.

Zelleres krumplifőzelék - Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg zellergumó
  • 1 kisebb répa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, zellert és répát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a háromnegyedéig érjen. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségét érezzük fűszerezzük egy kis ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára pároljuk a zöldségeket. Ha már puhák, kivesszük a felét és botmixerrel leturmixoljuk. Ezután mehet vissza a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Végül a tejföllel ízesítjük, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és összemelegítjük az egészet a tálaláshoz.

Még két finom főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!