Ropogós és finom: Így készül a tökéletes házi pizza

Könnyű és nagyon finom.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 3 kk só
  • 2,5-3 dl langyos víz
  • 2 db tojássárgája
  • olaj
  • tetszőleges feltét (pl. sonka, mozzarella, gomba, paradicsom, stb.)

Elkészítés

Az elmorzsolt élesztőt és a többi hozzávalót gyúrjuk tésztává, majd tegyük meleg helyre és letakarva hagyjuk megkelni. Ezt követően olajozzunk ki egy négyzet alakú tepsit és ezen egyengessük el a tésztát. Tegyük rá az általunk kiválasztott feltétet, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük a pizzát ropogósra nagyjából 20-25 perc alatt.

Fotó:, leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!