Kéksajtos-áfonyás csirkesaláta: A tökéletes előétel

Különleges fogás, különleges alkalmakra.

Kéksajtos-áfonyás csirkesaláta - Hozzávalók

A salátához

  • 500 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • 500 g vegyes saláta
  • 4-5 félbevágott koktélparadicsom
  • 1 felcsíkozott kaliforniai paprika
  • 1 csésze apróra vágott dió
  • 1 tk szárított rozmaring
  • ½ tk fokhagymapor
  • olívaolaj
  • 1 tk só
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ csésze szárított áfonya

Az öntethez

  • 1,5 ek vörös borecet
  • 2 ek tejföl
  • 1/8 tk só
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • 5 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 tk méz
  • ½ csésze morzsolt gorgonzola sajt

Elkészítés

A húst kockázzuk fel, majd szórjuk be sóval, borssal, rozmaringgal és fokhagymaporral. Forró olajban pirítsuk meg nagyjából 10 perc alatt. Közben készítsük el az öntetet, egy kis tálban keverjük el a borecetet a tejföllel, a sóval, a borssal, az olívaolajjal és mézzel, majd adjuk hozzá a morzsolt sajtot is. A salátaleveleket tépkedjük össze, tegyük bele egy tálba a paprikával és locsoljuk rá az öntet felét. Ekkor jöhet rá a csirkehús, a paradicsom, a dió és a szárított áfonya. A tetejét locsoljuk meg a maradék öntettel és fogyasszuk.

Még két isteni salátáért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!