Ebben a hónapban kötelező: Cseresznyés pite egyszerűen - Recept
Könnyű, gyors, a retró ízhatás pedig garantált - pont olyan, mint amilyet a nagyi csinálna.
Cseresznyés pite
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 ek tejföl
- 12 dkg cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 75 dkg magozott cseresznye
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél ek őrölt fahéj
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a margarint pedig elmorzsoljuk ezzel a keverékkel, ezután pedig mehet bele a cukor, a tojás és a tejföl, valamint egy csipet só is. Az egészet összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A megmosott és kimagozott cseresznyét meghintjük a fahéjjal, valamint a vaníliás- és a kristálycukorral is. A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik darab nagyobb legyen – ez lesz alul. Kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük és ráhalmozzuk a cseresznyés tölteléket, amit alaposan eloszlatunk rajta. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, és lefedjük vele a tölteléket, végül pedig egy villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt, amit porcukorral meghintve tálalunk.