Recept

Burgonyás pogácsa: a titkos családi receptem

Én nagy süteménypárti vagyok, de néha jól esik a sós ízvilágban kalandozni és feltérképezni a különféle finomságokat az érem kevésbé édes oldalán. Mindig is szerettem a pogácsákkal kísérletezni, az örök kedvenc pedig időtlen idők óta a burgonyás változat. Megosztom most Veled is a féltve őrzött, eredeti családi receptet.

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 db felvert tojás (a kenéshez)

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, közben sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd összetörjük. Ezt követően az alapanyagokat (mindent) egy tálban összekeverjük, és simára dagasztjuk. Ha kész, akkor meleg helyen (én rá szoktam tenni a radiátorra, fűtőtestre) kelesztjük, hogy a mérete a duplája legyen. Ez után vastagon lisztezett deszkán kb. 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és légkeveréssel 200 fokon, kb. 40 percig sütjük.

A pogácsákat főzelékhez, főétel mellé és önmagukban is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!

Még több pogácsa recept a következő oldalon!

Fotó: Pinterest.com

Oldalak

Recept
Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.