Brassói recept

Íme egy nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű egytálétel. Ha a magyaros ízek szerelmese vagy, akkor ne hagyd ki ezt a receptet!

Hozzávalók

  • 2 kg sertés szűzpecsenye
  • 200 g sertészsír
  • 50 g vöröshagyma
  • 30 g paradicsompüré
  • 250 g füstölt szalonna
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • oregánó
  • 3 dl pecsenyelé
  • só, bors

Elkészítés

A sertés szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett megpirítjuk. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, és tovább pirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük.

Forrón gőzölve egy kevés petrezselyemzölddel tálaljuk!

Ezt is ajánljuk: Paprikás krumpli - Katt ide!

Fotó: atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.