Madártej recept - Isteni desszert

A madártejet mindenkinek ajánljuk, aki szereti az édes ízeket, azonban nem rajong a nehéz tortákért.

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 5 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • fél rúd vanília
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

A vaníliával és cukorral ízesített tejet felforraljuk. 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és kis kanállal a forrásban lévő tejbe szaggatjuk, éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. A kifőzött habgaluskákat - miután megduzzadtak - szedőkanállal óvatosan kiszedjük a tejből, és egy tálba rakjuk. 5 tojássárgáját 1 dl tejjel elkeverünk, és hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, majd kellő sűrűségűre hevítjük. Csak óvatosan, ugyanis nem szabad felforralni. Ha a tűzről levettük, állandóan kevergessük, míg ki nem hűl. Amikor már csak langyos, öntsük rá a habgaluskákra, majd szórjuk meg mazsolával. 1-2 órára hideg helyre állítjuk, és jól lehűtve tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Kölespuding - Katt ide!

Fotó: foltozottust.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.