Hogyan válasszuk ki a tökéletes bort a Valentin-napi vacsorához?

Nem tudod, milyen bor passzolna leginkább a romantikus vacsorához, és kíváncsi vagy, mire érdemes figyelni az ital-étel párosításnál? Akkor a következő néhány tipp segít, hogy tökéletes legyen a Valentin-napi randi.

Ennek is saját szabályai vannak?

Bár alapvetően a Valentin-napi borválasztás szubjektív dolog, van néhány szabály, amit érdemes betartani, ha tökéletes italt szeretnénk kínálni a vacsora mellé. Többfogásos menü esetén a Dubicz Borászat azt javasolja, hogy könnyed fajtával kezdjük a sort, ezután jöhet a testesebb, komplexebb verzió, a végén pedig természetesen a desszertbor. Azoknál a fogásoknál, amelyek alapból is borral készültek, azt az italt javasolt használni, melyet az ételbe is tettünk.

Vörös húshoz vörösbor?

Nos, nem éppen. Általános szabály, hogy a könnyebb, kevésbé fűszeres ételekhez fehérborokat célszerű választani, míg az intenzívebb ízvilágú, esetleg zsírosabb fogások mellé testes vörösborokat szokás fogyasztani. Húsétel esetén a tévhitekkel ellentétben, nem a hús színe, hanem az étel elkészítésének módja, illetve a mellé tálalt szószok karaktere határozza meg, milyen típusú bor illik leginkább hozzá. Vajas és gyümölcsös mártásokhoz mindig fehérborban gondolkozzunk. Enyhén fűszerezett, párolt vagy főtt húsokhoz fehér, míg a grillezett, sült húsok mellé rozé a legjobb választás.

Mi a helyzet a tengeri herkentyűkkel?

A Valentin-napi menüsorok népszerű ételei az afrodiziákumként is számon tartott tengeri halak, kagylók, rákok, valamint a kaviár. A szárazabb húsú, kevésbé intenzív ízű halakat könnyű fehérborokkal párosítjuk, míg egy grillezett tonhal vagy lazac esetén egy szárazabb rozé lehet a megfelelő választás.

Ha kíváncsi vagy, mi a helyzet a desszertborokkal, akkor kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Sheratononthefalls.com, Jiji.ng

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!