Birskompót recept

Ha már unjuk a körte- és a sima almakompótot, akkor készítsük birsalmából. Nem fogjuk megbánni!

Hozzávalók

  • 3 kg birsalma
  • 30 dkg cukor
  • 2 citrom leve
  • 10 db szegfűszeg
  • 5 db fahéj

Elkészítés

A megmosott, meghámozott és feldarabolt gyümölcsöt fazékba tesszük, és azonnal ráöntjük a citromlevet meg annyi vizet, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, és fedő alatt ízlés szerint félkeményre vagy puhára főzzük. Ha langyosra hűlt, üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben 2 hétig eláll.

Ezt is ajánljuk: Birsalmalekvár feketeszőlővel - Nem mindennapi jam - Katt ide!

Fotó: birsalma_fachschule-neumarkt.it_980x480

Oldalak

Sztárok
Anne Hathaway igazán nosztalgikus hangulatba került a Neveletlen hercegnőt visszanézve, a színésznő el is érzékenyült karrierje kezdetére visszatekintve, valamint azt is elárulta, hogy az egyik...
Lifestyle
A Mars titkai folyamatosan meglepetést okoznak a kutatóknak. Most az InSight űrszonda adatai szállították a nagy leleplezést!
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!