Birsalmalekvár feketeszőlővel - Nem mindennapi jam

A lekvárt akkor a legjobb elfogyasztani, ha saját magunk csináljuk. A birsalmalekvár ráadásul nem csak pékáruk, péksütemények mellé, de sült húsokhoz is remekül illik.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 kg birsalma
  • 1 kg fekete szőlő
  • 1 kk szegfűszeg
  • Víz
  • 1 kk fahéj
  • 50 dkg befőző cukor

Elkészítés

A birsalmát magozzuk ki, majd vágjuk fel kis darabokra. Az apróra vágott almakockákat és a fekete szőlőt egy kevés vízzel tegyük fel főni. Ha a gyümölcsök már kezdenek puhulni, tegyük bele a fűszereket is. Amikor már kicsit kihűlt, pürésítsük össze egy botmixer segítségével. Ismét tegyük fel forrni, ezúttal már a befőző cukorral együtt. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy jól sterilizált dunsztos üvegekbe öntsük.

Készítsd el a túrófelfújtat birsalmapürével!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az Oroszlán segítséget kap a vágya megvalósításához. Íme a májusi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
Ha a leggingsekre gondolunk, általában az edzés jut először eszünkbe, valójában viszont néhány tanácsot megfogadva rengetegféle szettet összeállíthatunk a segítségükkel.