Tojásos karfiol recept
Aki szereti a karfiolt, annak tökéletes választás lesz ez a különleges fogás, amit a legjobb ebédre fogyasztani.
Hozzávalók
- 1 nagy fej karfiol
- 6 kemény tojás
- 1 tojássárgája
- 4+2 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 kk apróra vágott vöröshagyma
- só, bors
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sós vízben megfőzött karfiolt rózsáira szedjük. A hosszában félbevágott tojásokból kiszedjük a sárgájukat, kikeverjük 4 dkg vajjal, 1 evőkanál tejföllel meg a fűszerekkel, és a tölteléket visszatöltjük a fehérjékbe. 2 dkg vajjal kikenünk egy jénai tálat, szétterítjük benne a karfiolrózsákat, és a közökbe ültetjük a töltött tojásokat. A maradék töltelék meg tejföl keverékével leöntjük, reszelt sajttal meghintjük, és a sütőben pirosra sütjük.
Ezt is ajánljuk: 8 májtisztító étel - Katt ide!