8 májtisztító étel
A máj az egyik legfontosabb szervünk, amely az anyagcserében és a méregtelenítésben játszik elengedhetetlen szerepet, ezért kell biztosítanunk a működését olyan növényekkel, amelyek tisztítják.
Dió
A dióban és a csonthéjas társaiban lévő omega-3 zsírsav és aminosav oxigénnel látja el a vért, és megtisztítja a májat az ammóniától.
Cékla
Bár sokan nem szeretik, a máj normális működéséhez segítséget nyújt a cékla, ezért ajánlott a fogyasztása. Ihatjuk akár lé formájában is, sárgarépával kiegészítve még inkább pozitívan hat majd a szervezetünkre.
Brokkoli
A brokkoli, a karfiol és a káposzta fokozza a májenzim termelését, ráadásul a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét is csökkentik.
Fokhagyma
A máj működéséért felelős enzimeket a fokhagymában lévő kéntartalom aktiválja, ezáltal megszabadulhatunk a méreganyagoktól. Erre a célra a vöröshagyma is kiváló a benne található szelénnek köszönhetően. A méregtelenítés mellett pedig védelmi funkcióval is ellátják a fontos szervet.