Aranygaluska recept - Bearanyozza a napod

Egy igazi fejedelmi ebéd után nem maradhat el a desszert. Készítsünk aranygaluskát, hogy mindenki egy mosollyal álljon fel az asztaltól.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1,3 dl tej
  • 3 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • olvasztott vaj

Elkészítés

A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük. Közben egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Ezután keverjük össze a darált diót és a kristálycukrot. Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki 1 centi vastagságúra, és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele az olvasztott margarinba és forgassuk meg jól a cukros dióban. Ezután tegyük a tésztadarabokat szorosan a tortaformába, és szórjuk a tetejére a maradék cukros diót. Így kelesszük még újabb 30 percig, majd 170 fokon kb. 25-30 perc alatt süssük készre.

Ezt is ajánljuk: Madártej - Katt ide!

Fotó: debmedia.hu

Oldalak