Almarózsa - Ehető és gyönyörű

Most egy kevesek által ismert desszert következik, az almarózsa. Bár elkészítése nem a legegyszerűbb feladat, de megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

  • 500 g kész leveles tészta
  • 6 db alma
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 csapott teáskanál fahéj
  • 1 csapott teáskanál szerecsendió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 bögre víz

Elkészítés
Az almákat megmossuk, lehámozzuk és félbevágva kimagozzuk. Az almafeleket 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. A vizet felforraljuk egy kis cukorral és citromlével, majd beledobjuk az almaszeleteket és addig hagyjuk benne, míg kissé megpuhulnak. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ha elkészültek, akkor papírtörlőre helyezzük a szeleteket. A cukrot a citromhéjjal, a szerecsendióval és a fahéjjal összekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a fahéjas cukorkeverékkel és ujjnyi csíkokra vágjuk. A csíkokat kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást (jobbról balra haladva), majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. Az így kapott rózsákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 20 perc alatt 200 fokon kisütjük.

Ha szereted az almát, akkor kóstold meg a rumos almalevest!

Oldalak

Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.