Rumos almaleves - Mámorítóan finom
Remek téli vitaminforrásnak bizonyulhat, sőt az édesszájúak egyik kedvenc fogása lehet a rummal ízesített almaleves.
Hozzávalók
- 50 dkg alma
- 1,5 liter víz
- 2 evőkanálnyi rum
- cukor
- 2 tojás
- citrom
- vanília
Elkészítés
Mossuk és pucoljuk meg az 50 dkg almát, majd tegyük fel főni 1,5 liter vízzel, egy csipet vaníliával, 2 szelet citrommal és ízlés szerinti cukorral, majd főzzük puhára. Ha puhára főtt az alma, akkor a tojásokat verjük fel habverővel, majd egy-egy merőkanálnyi forró levest adjunk hozzá a habaráshoz, miközben folyamatosan kevergetjük. Ha a leves egyharmadát hozzáadtuk ily módon a habaráshoz, akkor a maradékot vegyük le a tűzről és folyamatos kevergetés mellett öntsük össze a két részt. Adjuk hozzá a rumot és hűtsük be tálalás előtt.
Extra tipp
Ha még különlegesebb ízvilágot szeretnénk, akkor barna rummal és barna cukorral készítsük el ezt a levest, majd a tálaláskor szórjunk még egy kevés fahéjas cukrot is a tetejére!