Rumos almaleves - Mámorítóan finom

Remek téli vitaminforrásnak bizonyulhat, sőt az édesszájúak egyik kedvenc fogása lehet a rummal ízesített almaleves.

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 1,5 liter víz
  • 2 evőkanálnyi rum
  • cukor
  • 2 tojás
  • citrom
  • vanília

Elkészítés
Mossuk és pucoljuk meg az 50 dkg almát, majd tegyük fel főni 1,5 liter vízzel, egy csipet vaníliával, 2 szelet citrommal és ízlés szerinti cukorral, majd főzzük puhára. Ha puhára főtt az alma, akkor a tojásokat verjük fel habverővel, majd egy-egy merőkanálnyi forró levest adjunk hozzá a habaráshoz, miközben folyamatosan kevergetjük. Ha a leves egyharmadát hozzáadtuk ily módon a habaráshoz, akkor a maradékot vegyük le a tűzről és folyamatos kevergetés mellett öntsük össze a két részt. Adjuk hozzá a rumot és hűtsük be tálalás előtt.

Extra tipp
Ha még különlegesebb ízvilágot szeretnénk, akkor barna rummal és barna cukorral készítsük el ezt a levest, majd a tálaláskor szórjunk még egy kevés fahéjas cukrot is a tetejére!

Oldalak

Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.