Retro sajtleves zsemlében - Régimódi finomság

A sajtleves vagy sajtkrémlevesek nagyon népszerűek. Főként a téli időszakban fogyasztunk ilyen leveseket, így bátorkodjunk néha újítani, vagy ebben az esetben „régiesíteni” rajta, így biztosan nem unjuk meg soha.

Hozzávalók

  • 8 db zsemle
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kávéskanál pirospaprika
  • 2,5 l alap lé
  • 45 dkg sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • Bors
  • Szerecsendió

Elkészítés
A zsemlék tetejét vágjuk le és belezzük ki. A vöröshagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg olajon, majd tegyük hozzá a zúzott fokhagymát és pároljuk őket üvegesre. Vegyük le a tűzről és tegyük bele a pirospaprikát is. A zsemlebeleket is tegyük bele és pirítsuk meg. Öntsük le fél liter alaplével és főzzük kb. negyedórát. Botmixerrel zúzzuk szét a zsemlebeleket, öntsük rá a maradék alaplevet, szórjuk rá a sajtot és öntsük bele a tejszínt, és a fűszereket is. Gyakori kavargatás mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt, tálaljuk a zsemlékbe. Petrezselyemmel díszítsük.

Kóstold meg a hagymakrémlevest is!

Oldalak