Retro sajtleves zsemlében - Régimódi finomság

A sajtleves vagy sajtkrémlevesek nagyon népszerűek. Főként a téli időszakban fogyasztunk ilyen leveseket, így bátorkodjunk néha újítani, vagy ebben az esetben „régiesíteni” rajta, így biztosan nem unjuk meg soha.
Hozzávalók
- 8 db zsemle
- 2 evőkanál étolaj
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kávéskanál pirospaprika
- Só
- 2,5 l alap lé
- 45 dkg sajt
- 2 dl főzőtejszín
- Bors
- Szerecsendió
Elkészítés
A zsemlék tetejét vágjuk le és belezzük ki. A vöröshagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg olajon, majd tegyük hozzá a zúzott fokhagymát és pároljuk őket üvegesre. Vegyük le a tűzről és tegyük bele a pirospaprikát is. A zsemlebeleket is tegyük bele és pirítsuk meg. Öntsük le fél liter alaplével és főzzük kb. negyedórát. Botmixerrel zúzzuk szét a zsemlebeleket, öntsük rá a maradék alaplevet, szórjuk rá a sajtot és öntsük bele a tejszínt, és a fűszereket is. Gyakori kavargatás mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt, tálaljuk a zsemlékbe. Petrezselyemmel díszítsük.