Gesztenyekrémleves rumos meggyel - Édesség levesként

A hideg időszakban a gesztenyét általában sülve fogyasztjuk, pedig leves formájában is nagyon finom lehet. Próbáljuk ki ezt a különlegességet, és később biztosan már rendszeresen az asztalra fog kerülni.

Hozzávalók

  • 15 dkg meggy
  • 1 dl rum
  • 10 dl tej
  • 1 db vanília rúd
  • 1 evőkanál pudingpor
  • 25 dkg gesztenye
  • 1 púpos mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés
A meggybefőttet csöpögtessük le jó alaposan, öntsük le a rummal, majd pihentessük kb. 1 órán át, amíg a meggy meg nem szívja magát. Eközben melegítsünk fel 9 dl tejet a vaníliarúddal. A maradék tejet keverjük össze a pudingporral. A 2 krémet összekeverjük, majd belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Kicsit visszatesszük a lángra, majd hozzáadjuk a fahéjat és a mézet. Szűrjük le a meggyet és adjuk hozzá. Ha kihűlt, díszítsük gesztenyedarabokkal.

Tudj meg még többet a gesztenyéről!

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...