3 elronthatatlan krémleves – karalábéból, hagymából és salátából

Hidegen és melegen is imádni fogod ezeket a tavaszi kedvencekből készült leveseket.

Karalábé krémleves

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 kisebb karalábé
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a többi felkockázott zöldséget, amit sózunk, borsozunk, majd felöntünk vízzel. Ha forrni kezd, beledobjuk a leveskockát és hagyjuk addig főni a levest, amíg meg nem puhulnak benne a zöldségek. Ha kész, összeturmixoljuk az egészet, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt is. Két-három percet adjunk még így a levesnek. Langyosan és melegen is finom, pláne, ha pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

További krémleves receptekért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!