Zöldborsós-csirkés spagetti - biztos, hogy a kedvenced lesz
Mikor is készítenél zöldborsós ételeket, ha nem a szezonjában? Ennek apropóján ajánlunk neked egy villámgyorsan elkészíthető spagettit.
Zöldborsós-csirkés spagetti
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- 50 dkg darált csirkemell
- 3 dl paradicsompüré
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint meghintjük oregánóval és bazsalikommal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyire szükség van a csirke puhulásához. Ha a hús kifehéredik, mehet bele a zöldborsó is. Amikor úgy látjuk, hogy a csirke és a borsó is megpuhult, nyakon öntjük a paradicsompürével, összeforgatjuk, majd néhány percre hagyjuk még összeforrni az ételt. A borsós csirkét összekeverjük a sós vízben kifőzött spagettivel, de kínálhatjuk külön-külön is.