Főszerepben az alma: 3 fenséges étel az ősz kedvenc gyümölcsével

Receptek a levestől a desszertig.

Joghurtos almaleves

Hozzávalók:

  • 5-6 nagyobb alma
  • 1 l víz
  • ½ rúd fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl joghurt
  • méz ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott, felkockázott almát egy kis fazékban feltesszük főni a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha felforrt a víz, elkeverjük benne a vaníliás cukrot, majd a levest levesszük a tűzről. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a joghurtot, belecsorgatjuk a mézet és – kivéve belőle a fahéjat és a szegfűszeget – megturmixoljuk úgy, hogy egy kicsit sűrűbb legyen, de azért maradjanak is benne almadarabok. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Egy villámgyors almás csirke recept a következő oldalon.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!