Finomabb, mint a klasszikus: ha így készíted a zserbót, egy morzsa sem marad majd belőle!

Ha már unod az eredetit, és karácsonykor kipróbálnál valami újdonságot zserbó tekintetében, akkor jó helyen jársz, ugyanis most egy olyan receptet mutatunk, mely egy csavarnak köszönhetően talán finomabb is, mint a hagyományos sütemény.
A legfinomabb zserbó titka két összetevőn múlik
A zserbó egy hagyományos magyar sütemény, amely nevét a Gerbeaud Emil svájci cukrászról kapta, aki a 19. század végén vezette be Magyarországon. Ez a finomság különösen népszerű az ünnepi időszakokban, például karácsonykor és húsvétkor, de bármilyen alkalomra szívesen készítik az emberek. A zserbó több vékony réteg kelt tésztából áll, amelyet dióval és baracklekvárral töltenek meg, majd a sütemény tetejét étcsokoládés mázzal borítják. Az elkészítésénél a tésztát kinyújtják, rétegenként megkenik a töltelékkel, majd a süteményt megsütik, és végül leöntik a csokoládéval. Az egyszerű, de harmonikus ízvilága és a gazdag textúrája miatt a zserbó a magyar konyha egyik ikonikus édessége, amely a családi hagyományokat és az összetartozást is szimbolizálja. Ám sokan már unják a hagyományos verziót – galériánkban egy olyan receptet mutatunk, amit érdemes kipróbálnod, ha kísérletező kedvedben vagy!
Leadfotó: Getty Images