A málnalekváros-mandulás zserbó tehát egy izgalmas, modern változata a klasszikus süteménynek, és egyébként az elkészítése sem túl bonyolult, hiszen követheted a jól bevált zserbó receptet, csupán annyi a dolgod, hogy a baracklekvárt málnára, a diót pedig mandulára cseréled. A tésztához 50 dkg lisztet, 25 dkg vajat, 2 dkg élesztőt, 1 dl langyos tejet, 1 tojást, 10 dkg porcukrot és egy csipet sót használunk. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát, amit három részre osztunk és pihentetünk. A töltelékhez 20 dkg darált mandulát keverünk össze 15 dkg porcukorral. A tésztát vékonyra nyújtjuk, az első lapot tepsibe helyezzük, megkenjük málnalekvárral, megszórjuk a mandulás keverékkel, majd ráhelyezzük a második tésztalapot, és ismételjük a folyamatot. Az utolsó tésztalapot is ráhelyezve villával megszurkáljuk, majd 180 °C-on aranybarnára sütjük. A kihűlt sütemény tetejét étcsokoládés mázzal vonjuk be, amit olvasztott csokoládé és kevés vaj felhasználásával készítünk el. A süteményt pihentetés után szeletelve tálaljuk.
Fotó: Pinterest
A málnalekváros-mandulás zserbó tehát egy izgalmas, modern változata a klasszikus süteménynek, és egyébként az elkészítése sem túl bonyolult, hiszen követheted a jól bevált zserbó receptet, csupán annyi a dolgod, hogy a baracklekvárt málnára, a diót pedig mandulára cseréled. A tésztához 50 dkg lisztet, 25 dkg vajat, 2 dkg élesztőt, 1 dl langyos tejet, 1 tojást, 10 dkg porcukrot és egy csipet sót használunk. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát, amit három részre osztunk és pihentetünk. A töltelékhez 20 dkg darált mandulát keverünk össze 15 dkg porcukorral. A tésztát vékonyra nyújtjuk, az első lapot tepsibe helyezzük, megkenjük málnalekvárral, megszórjuk a mandulás keverékkel, majd ráhelyezzük a második tésztalapot, és ismételjük a folyamatot. Az utolsó tésztalapot is ráhelyezve villával megszurkáljuk, majd 180 °C-on aranybarnára sütjük. A kihűlt sütemény tetejét étcsokoládés mázzal vonjuk be, amit olvasztott csokoládé és kevés vaj felhasználásával készítünk el. A süteményt pihentetés után szeletelve tálaljuk.