Lifestyle

Megdöbbentő mind: íme a világ 5 legbizarrabb törvénye, amelyekhez hasonlókról még biztos nem hallottál

Nehéz elhinni, hogy tényleg léteznek ezek az előírások, sőt mi több, törvénybe is vannak foglalva, így a helyieknek bizony be kell tartani őket, különben szigorú büntetésre számíthatnak.

Épp ésszel fel nem foghatók

Minden ország más és más, így a különböző helyek törvényei is érthető módon egészen eltérőek lehetnek, és más büntetést is vonnak maguk után, ha a helyiek megszegik őket. A legabszurdabb törvények kétségkívül Észak-Koreában születtek: a lakóknak a Kim Dzsongun által irányított országban például tilos külföldi zenét hallgatniuk vagy idegen nyelven filmet nézniük, hiszen ezek mind bűncselekménynek minősülnek, a pornográfia terjesztéséért pedig halálbüntetés is járhat, ahogyan azért is, ha valaki elalszik Kim Dzsongun beszéde közben. Az állampolgárok számára egyébként az sem megengedett, hogy ugyanolyan hajuk legyen, mint az előbb említett diktátornak, de a nevük sem lehet ugyanaz, mint a jelenlegi vezetőnek, így például mindenkinek nevet kellett változtatnia, akit addig Kimnek hívtak, amikor Dzsongun hatalomra került. Igen ám, de bizarr törvények és szabályozások nem csupán Észak-Koreában léteznek: galériánkban összeszedtük öt előírást a világ minden tájáról, melyeket olvasva mi magunk sem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk.

Ha Görögországba készülünk, és tudjuk, hogy az Akropoliszt is meglátogatjuk majd, akkor mindenképpen hagyjuk otthon a magassarkú cipőinket, ugyanis 2009-ben az országban betiltották a magassarkú lábbelik viselését a történelmi jelentőségű helyszínen, így például a Parthenónba se lehet odaállítani tűsarkúban. Hogy miért volt szükség erre a tilalomra, azt senki sem tudja, hiszen nem sokan mászkáltak korábban sem a romok között ilyen cipőkben, de a görögök szerint mégis fontos volt ezt szabályba foglalni, hogy megvédjék a romokat az éles sarkú cipők által okozott sérülésektől.
Kattints a további képekért!

Egyszerűen elképesztő szabályok vannak érvényben az országban.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Hajunkat parfümözni nem igazán számít újdonságnak. Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen összetevőkből áll az adott parfüm, amit hajunkra permetezünk.
Lifestyle
Neked mi az 5 legjellemzőbb tulajdonságod a horoszkópod szerint? Nem biztos, hogy az, amire számítanál!
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.