Lifestyle

Érdemes lesz figyelni az eget: közeledik az év legszebb jelensége, igazi csoda szemtanúja lehetsz

Hamarosan csúcspontjára ér az Orionidák meteorraj: a jelenség szabad szemmel is megfigyelhető, úgyhogy ha kitartóan kémlelsz, varázslatos élményben lehet részed.

Káprázatos őszi csillaghullás

Az Orion az egyik leglátványosabb csillagkép a déli égbolton: az égi egyenlítőn fekszik, ezért a világ minden tájáról jól látható, Magyarországról nézve pedig télen figyelhető meg legjobban. Minden évben a Föld áthalad a Orionidák meteorrajon: ekkor óránként mintegy 20 hullócsillag is megfigyelhető, melyek röppályája látszólag az Orion és a Gemini határról indul ki, de valójában a Halley-üstökös alakítja ki őket, vagyis annak darabkáit látjuk leválni – amikor pedig a Föld találkozik a törmeléksávval, a légkörbe belépő szemcsék fényjelenségeket hoznak létre. Az Orionidák a gyors és meglehetősen fényes meteorrajok közé tartoznak, másodpercenként 67 kilométeres sebességgel haladnak, a jelenség pedig szabad szemmel is megfigyelhető tiszta égbolt mellett.

Következő oldalunk eláruljuk, mikor lesz érdemes figyelni az eget. Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.