Lifestyle

Azonnal pánikba esel, ha volán mögé ülsz? Mutatjuk, hogyan győzheted le a vezetés miatti szorongást

Rengetegen vannak, kiknek a vezetés egy óriási stresszfaktor még úgy is, hogy egyszer valamikor sikeresen megszerezték a jogosítványt. Talán még többen vannak, akiknél a fővárosban vagy egy forgalmas helyen való vezetés okoz pánikot. De mit tehetsz ez ellen? Mutatjuk!

Szorongás közben nehezebb koncentrálni is

Hilary Sims, a Life Balance Counselling tanácsadója így fogalmaz: "Az ember közelgő végzetet érez, és úgy gondolja, hogy minden balul fog elsülni, ezért ha vezetési szorongás gyötri, azt hiheti, hogy minden alkalommal, amikor beül az autóba, balesetet fog szenvedni. A szorongás a koncentrációs szintedet is befolyásolhatja, ami kihathat a megfelelő vezetési képességedre".

Ellenőrizd a forgalmi helyzetet és tervezd meg az útvonalad A helyzet feletti kontroll segíthet abban, hogy csökkenjen a vezetés okozta szorongás. Érdemes az erre kialakított weboldalakon (Útinform) vagy a navigációs alkalmazásban előre megnézni, hogy mire számíthatunk az adott útvonalon, így kevesebb eséllyel ér majd minket meglepetés. Ha nagyon erős a vezetés okozta pánik, akár előre el is gyakorolhatod az útvonalat, mielőtt éles helyzetben időre mennél valahova.
Kattints a további képekért!

Forrás: Metro Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.