Lifestyle

Új funkciókkal bővül a védettségi igazolvány applikációja

Nyárra elkészül a digitális védettségi igazolvány újabb fejlesztése. Az applikáció folyamatosan frissülni fog, hogy újabb funkciókkal segítse a felhasználókat.

Új funkciók az EESZT-alkalmazásban

A kormány legutóbbi intézkedései alapján a védettségi igazolvánnyal– amit mindenki automatikusan megkap nem sokkal azután, hogy felvette a koronavírus elleni védőoltás első dózisát – rendelkezők számos kiváltságot élvezhetnek, a kártyabirtokosok több szolgáltatást is igénybe vehetnek. Május folyamán ráadásul elérhető lett az a telefonos alkalmazás is, ami a postai úton küldött kártyákhoz képest több információt mutat a regisztrálást követően, és amelyen keresztül gyorsan és kényelmesen igazolni tudják az oltottak a koronavírus elleni védettségüket. Azokon a helyeken, ahol előírás a védettségi igazolvány, ott a plasztikkártyát és az applikáción belüli QR-kódos igazolást is elfogadják.

A digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése folyamatban van – értesült a Magyar Nemzet. Információik szerint június közepére készül el az az új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Hamarosan az is leolvasható lesz az alkalmazásról, hogy a koronavírus elleni milyen típusú vakcinát kapott a felhasználó.

A Google Play áruházban EESZT-alkalmazás néven, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven érhető el az applikáció, amely nagyban megkönnyíti mindazok életét, akik már megkapták a védőoltást, még nem rendelkeznek azonban az oltási igazolvánnyal, valamint a szolgáltatóknak is lehetővé teszi a vendégkör növelését.

Az alkalmazás közvetlenül kapcsolódik az oltóorvosok által használt informatikai rendszerhez, az EESZT-hez, így már az első védőoltás rögzítése után azonnal jelzi a beoltottságot. A program egyértelműen jelzi az oltás hiányát is. A mobilalkalmazás csak az oltás tényét igazolja, tehát a vírusfertőzésen való átesettség bizonyításához továbbra is a védettségi igazolvány szükséges.

Ha már megkaptad az oltást, de még nem kaptad kézhez fizikai formában a védettségi igazolványod, akkor van egy jó hírünk számodra: ezzel a módszerrel te is szabadon mehetsz moziba, edzőterembe és étterembe.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Fashion&Beauty
Ha te is szereted kipróbálni a konyhádban fellelhető, természetes alapanyagokat a bőrápolás során, akkor a rizslisztet is érdemes kipróbálnod!
Lifestyle
Bár a legnépszerűbb fogyókúrás ital kétségkívül az almaecetes- és a citromos víz, a TikTok-on most egy másik zsírégető „csodaszer” is felbukkant, amit az emberek előszeretettel fogyasztanak, ugyanis...
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?