Lifestyle

Ha így tárolod az uborkát, hetekig eláll majd: friss marad és ropogós, mintha most vetted volna a zöldségesnél!

Ha te sem szereted kidobni a drágán megvásárolt élelmiszert, akkor jó helyen jársz, ugyanis cikkünkből most megismerheted azt a trükköt, amitől az uborka nem fog megfonnyadni 1-2 nap alatt!

Viszlát, élelmiszerpazarlás!

Mindannyian tudjuk, hogy a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása kulcsfontosságú és elengedhetetlen egészségünk, valamint a tápláló étrend szempontjából. Igen ám, de van velük egy kis probléma: ha betárazunk belőlük otthonra, és nem fogyasztjuk el őket időben, könnyen megrothadhatnak, megfonnyadhatnak, és abban az állapotban már nem sok embernek lenne gusztusa megenni adott esetben például egy paradicsomot vagy egy uborkát. Szerencsére azonban léteznek trükkök és konyhai praktikák, melyekből megtanulhatjuk a különböző élelmiszerek helyes tárolási módját. Galériánkból például most megtudhatod, hogyan kell megfelelően tárolni az uborkát, hogy hetekig friss és roppanós maradjon, mintha csak épp most vásároltad volna a legjobb zöldségestől!

Mint ahogyan arról pár napja mi is írtunk, a sajt megromlása és penészesedése ellen a legjobb trükk az, ha ecetbe áztatott konyhai papírtörlővel áttapogatjuk az élelmiszer felületét, majd ugyanebbe a papírba bele is csomagoljuk a megmaradt finomságot, végül pedig az egészet egy légmentesen záródó zacskóba vagy edénybe tesszük, és mehet is a hűtőbe.
Kattints a további képekért!

Létezik egy trükk arra vonatkozóan, hogy megakadályozzuk a sajtok gyors megpenészesedését, és ezáltal a kidobását, ehhez pedig csupán három filléres dologra lesz szükséged.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.
Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.