Tudj meg többet a mézfajtákról!

Imádod a mézet, de nem tudsz eligazodni a rengeteg fajta között? Íme, a legismertebb aranyló finomságok gyógyhatása és fő jellemzője.

Hársméz

A sárgás, sárgásbarna árnyalatú méz illata és íze kellemesen pikáns. Köhögésre, hörghurutra, idegességre és álmatlanságra is kiváló, sőt alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is. Ezen mézfajta kolintartalma folytán gátolja a zsírlerakodást és az érelmeszesedést.

Akácméz

A kellemes, lágy, édes ízű méz kevésbé savas és sokáig folyékony marad. Rendkívül jó fertőtlenítő, méregtelenítő és köhögéscsillapító, sőt a benne található gyümölcscukornak még májregeneráló hatása is van.

Repceméz

Igazán könnyen sűrűsödő méz, mely folyékony állapotában sárga színű, de gyorsan kristályosodik, s ilyenkor szinte csontfehér. Kevésbé savas, ezért fogyasztása a gyomorsav túltengése esetén is javasolt. Magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz. A repceméz különlegessége, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, mivel rövidszénláncú, könnyen emészthető cukorból áll, ami miatt cukorbetegek is fogyaszthatják mértékkel.

Virágméz

A különféle virágok nektárjából összeálló finomság pont sokszínűsége miatt az egyik legértékesebb mézünk. Székrekedés, gyulladások vagy fájdalmak esetén javasolt fogyasztása.

Fotó: alphacoders.com

Oldalak

Lifestyle
Gyakran találkozhatunk különféle konyhai praktikákkal a közösségi média platformokon, ezek közül néhány pedig különösen hasznos és életmentő.
Fashion&Beauty
Az évek során rengeteg új és kissé meglepő divattrendnek lehettünk már tanúi, a dupla derekú nadrágok pedig kétségtelenül közéjük tartoznak.
Fashion&Beauty
A krómozott körmök népszerűsége az egész év során töretlennek bizonyult, idén ősszel viszont új szintre lépett szépségük, ugyanis gyönyörű, meleg színekbe burkolják a leghűvösebb napokat is.