Lifestyle

Így készíthetsz tökéletes, pihe-puha kenyeret: Egyetlen, filléres összetevőben rejlik a titka!

Nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor a frissen sült, meleg kenyér illata járja át a házat. De tudtad, hogy van egy titkos összetevő, melynek köszönhetően nemcsak finom, de hihetetlenül puha is lesz?

Mennyei és pihe-puha

Van egy különleges varázsa annak, amikor az ember kenyeret süt. Még ha nem is lesz tökéletes a végeredmény, mindig jó érzés a saját magunk által készített kenyérből falatozni és megosztani azt családtagjainkkal, szeretteinkkel. Ha te is imádod ezt az érzést és gyakran látsz hozzá a kenyérsütéshez, akkor érdemes megfogadnod néhány tanácsot. Nem lesz sok mindenre szükséged, egy titkos összetevő bevetésével viszont mindenki elámul majd, milyen mennyei és nem mellesleg pihe-puha kenyeret készítettél. Kíváncsi vagy, hogyan is kellene belevágnod? Olvass tovább, eláruljuk!

A tökéletes és rendkívül puha kenyér elkészítése egyfajta művészet, amely némi gyakorlatot és tudást igényel. Első lépésként fontos a megfelelő alapanyagok kiválasztása. A friss hozzávalók és a minőségi liszt alapvető fontosságúak a kiváló minőségű kenyér előállításához. Az élesztő felfuttatása során ügyeljünk arra, hogy a víz ne legyen túl meleg vagy hideg, mert ez befolyásolhatja az élesztő működését. A tészta gyúrása során adjunk hozzá elegendő folyadékot és keverjük addig, amíg rugalmas és sima állagú nem lesz.
Kattints a további képekért!

A turmixgép egy szuper eszköz, sajnos azonban nem mindenre alkalmas – például vannak olyan ételek, melyek jobb, ha soha nem kerülnek bele.

Leadfotó: 123rf, forrás: lifehacker.com

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
Nem titok, hogy rengetegen Krausz Gábor és Mikes Anna miatt nézték a Dancing with the Stars műsorát. A nézők beleélték magukat, hogy egy szappanopera elején járnak, és szurkoltak, hogy a pár...
Sztárok
Mielőtt hozzáment Károlyhoz, Kamilla nagyon konkrét figyelmeztetést kapott II. Erzsébettől, aki pontosan tudta, menyének mire kell számítania – ő azonban nem hallgatott a néhai uralkodóra.
Sztárok
Egyre nagyobb feltűnést kelt Liv Freundlich, aki lángvörös hajával és bájos vonásaival ma már inkább Julianne Moore ikernővérének, mintsem lánygyermekének tűnik.