Ettől az extra lépéstől lesz tökéletes a húsvéti sonka: ezt az egy dolgot kell megtenned ahhoz, hogy omlós és puha legyen a végeredmény
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Itt a húsvét, fő a sonka!
Szinte nincs olyan család idehaza, ahol húsvétkor ne kerülne kötözött sonka főtt tojással, tormával, esetleg kaláccsal vagy csak sima, friss fehér kenyérrel az ünnepi asztalra. A sonkafőzéssel azonban sokaknak meggyűlik a baja, ugyanis a végeredmény könnyedén szálas, nem a jó értelemben szétmállós hús lesz - nos, ezt egy trükkel, egy extra lépéssel pofonegyszerűen megelőzheted, hogy a tiéd legyen a legfinomabb, legemlékezetesebb húsvéti sonka idén. Galériánkban találod a további részleteket, ahol eláruljuk, mit is kell tenned pontosan!
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Getty Images