Csak egyetlen dolgot adj a főzővízhez, és egyben fog lejönni a tojás héja: többé nem lesz kínszenvedés a pucolás

A tojáspucolás könnyen próbára teheti a türelmünket, egy zseniális trükknek hála azonban nem kell többé emiatt bosszankodni.
Csak egyszer kell kipróbálni, és soha többé nem csinálod máshogy
A tojásfőzés elsőre egyszerű feladatnak tűnhet, de valójában igazi kihívás, már ha pontosan el akarjuk találni a kívánt lágyságot vagy keménységet – egy pillanattal tovább hagyjuk a vízben, és máris túlfőtt, kemény sárgájú lesz, míg ha kicsit hamarabb vesszük ki, simán előfordulhat, hogy túl folyós marad az állaga. Ennél azonban csak egy dolog tud bosszantóbb lenni: a pucolás. Neked is egyből beugrik, milyen idegesítő, amikor a héj makacsul ragaszkodik a fehérjéhez, és minden próbálkozásunk ellenére cafatokban szakad le, eltüntetve a sima felszínt? Azonban a tökéletesre főtt, szépen hámozott tojás nem elérhetetlen, hála egy pofonegyszerű, mégis jól bevált praktikának, amit minden háziasszonynak érdemes lenne elsajátítania, ugyanis onnantól kezdve mindig szinte egyben fog lejönni a meszes héj. Ha kíváncsi vagy, mi ez a titokzatos konyhai fortély, olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Nosalty