A zsíros halak, például a lazac, a makréla és a hering, jót tesznek a bőr egészségének, mivel gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak a bőr vastagságához, rugalmasságához és hidratáltságához. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladást, enyhítve a bőrpírt és a pattanásokat, sőt, segíthetnek csökkenteni a nap káros UV-sugaraival szembeni érzékenységet. Ezenkívül a zsíros halak E-vitaminban is gazdagok, amely antioxidánsként védi a bőrt a szabad gyökök és a gyulladás okozta károsodások ellen.
1/6
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Halak
A zsíros halak, például a lazac, a makréla és a hering, jót tesznek a bőr egészségének, mivel gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak a bőr vastagságához, rugalmasságához és hidratáltságához. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladást, enyhítve a bőrpírt és a pattanásokat, sőt, segíthetnek csökkenteni a nap káros UV-sugaraival szembeni érzékenységet. Ezenkívül a zsíros halak E-vitaminban is gazdagok, amely antioxidánsként védi a bőrt a szabad gyökök és a gyulladás okozta károsodások ellen.